Novosti | 09.07.2024.

Predstavljanje kandidata u Požeško-slavonskoj županiji uoči unutarstranačkih izbora

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s potpredsjednicima stranke, Olegom Butkovićem, Ivanom Anušićem, Brankom Bačićem i Zdravkom Bušić, boravio je u Pleternici, gdje je održana proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predstavljanje kandidata uoči unutarstranačkih izbora.

- Želim vam dobrodošlicu u ponosnu Požeško-slavonsku županiju gdje će se danas predstaviti tim zajedno za sve izazove. Tim koji je u svim izazovima u proteklih nekoliko godina stajao na čelu Hrvatske demokratske zajednice, vodio brojne bitke, izvojevao brojne pobjede i postignuća, a sve na korist hrvatskih građana – rekla je Antonija Jozić, predsjednica ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Po drugi put u povijesti HDZ-a, članice i članovi izravno će birati najuže vodstvo stranke, a redovni neposredni izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a održat će se u subotu, 13. srpnja 2024. godine.

- Kroz suradnju svih razina vlasti i angažman naših dužnosnika, Hrvatska demokratska zajednica će nastaviti provoditi politike koje su važne za brži razvoj pet slavonskih županija. U 35 godina od osnutka, HDZ na izborima ostvaruje 35 % podrške hrvatskog naroda. Zahvalnost hrvatskim braniteljima, odgovoran rad i okrenutost prema budućnosti, smjer su naše politike i u iduće četiri godine – rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković.

Nakon proširene sjednice ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedao je sedamnaestom sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Jakšiću, uoči koje je uručena vrijedna Odluka o financiranju za projekt Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće u Požegi, što je još jedan dokaz provođenja HDZ-ove politike ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske.