Novosti | 04.03.2024.

Čestitka Antonije Jozić povodom 34. obljetnice osnutka HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji

Na današnji dan 1990. godine u Požegi je osnovan HDZ, a za prvog predsjednika izabran Antun Božić. U ovom relativnom dugom periodu Hrvatska demokratska zajednica bila je predvodnik brojnih promjena koje su se ticale ponosnog hrvatskog naroda počevši od uspostave neovisne i suverene Republike Hrvatske, pristupanja u NATO te današnjih dana kada smo ponosna članica Europske unije, Europodručja i Schengena.

Kroz taj period, kako u radu stranke, a samim time i napretku Hrvatske, brojni naši susjedi, prijatelji i obitelji su dali svoj obol. Prilika je ovo da se sa zahvalnošću sjetimo utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, članova prve skupštine s predsjednikom Antunom Božićem te svih onih koji su nesebično radili za Hrvatsku do današnjih dana.

S posebnim pijetetom sjetimo se svih naših poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja te prvog hrvatskog predsjednika i prvog predsjednika HDZ-a, dr. Franje Tuđmana. Neka im je vječna hvala i slava!

Svim članicama i članovima HDZ-a čestitam 34. obljetnicu osnutka stranke u Požeško-slavonskoj županiji. Okupimo se svi zajedno u ponedjeljak, 11. ožujka u Požegi i proslavimo obljetnicu osnutka!

Predsjednica ŽO HDZ-a PSŽ
Antonija Jozić