Posjet ministra Pavića Požegi

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sudjelovao je u požeškoj gimnaziji 1.kolovoza 2018. u  programu Ljetne škole znanosti, a nakon toga sastao se s gradonačelnicima, načelnicima i njihovim zamjenicima u Županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava upravljačko je tijelo za Europski socijalni fond (ESF), koji raspolaže ukupnim iznosom od preko 13 milijardi kuna, a predviđa financiranje mjera aktivne politike zapošljavanja, programe zapošljavanja žena, kurikularnu reformu i jačanje sustava gospodarstva, produljenje radnog vremena vrtića, socijalnu inkluziju, jačanje državne i javne uprave te drugo. Ministra su gradonačelnici i načelnici upoznali sa svojim aktivnostima, trenutnim stanjem i poteškoćama s kojima se susreću u prijavi i realizaciji navedenih projekata. Ministar je pohvalio dosadašnje napore i rezultate provedbe projekata na području Požeško slavonske županije, odgovorio na mnoga važna pitanja i najavio nove mjere i projekte.

U drugom dijelu sastanka ministar je gradonačelnicima i načelnicima prezentirao glavne odrednice reforme mirovinskog sustava za koju su pripreme u završnoj fazi, a primjena se očekuje od početka slijedeće godine.

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!


O nama

Hrvatska demokratska zajednica je središnja stranka hrvatskoga naroda s jasnim programskim ciljevima, koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, što je i stečevina europskog civilizacijskog kruga.