ČUVANJE TRADICIJE I NARODNIH OBIČAJA

PROLAZNICIMA PODIJELILE BLAGDANSKU PŠENICU

 

Požega – Uoči blagdana sv. Lucije (13. prosinca) brojni će Požežani u svojim domovima zasaditi zrna pšenice iz kojih će nakon svega nekoliko dana zahvaljujući vodi, toplini i sunčevoj svjetlosti niknuti zeleni izdanci koji simboliziraju novi život.

Ovaj nas običaj podsjeća na radost iščekivanja Božića, a zdjelica sa zelenim travkama mlade pšenice ukrašenih hrvatskom trobojnicom tradicionalni je dodatak i blagdanskim dekoracijama. Kako bi sugrađane podsjetile na ovaj običaj, aktivistice požeškog ogranka Udruge žena HDZ –a „Katarina Zrinski“ u pješačkoj su zoni prolaznicima podijelile vrećice sa pšenicom zaželjevši im sretne predstojeće blagdane.

 

                                                                                                                                                                                                      H.K.

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!


O nama

Hrvatska demokratska zajednica je središnja stranka hrvatskoga naroda s jasnim programskim ciljevima, koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, što je i stečevina europskog civilizacijskog kruga.