KOMEMORACIJA PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU

VIJENCI I SVIJEĆE ISPRED SPOMEN BISTE DR. TUĐMANA

 

Požega – Povodom šesnaeste godišnjice od smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ –a dr. Franje Tuđmana predstavnici Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege, stranačke Zajednice žena „Katarina Zrinski“ i Kluba utemeljitelja HDZ –a dr. Franjo Tuđman položili su vijence i zapalili svijeće pored spomen biste u Vukovarskoj ulici.

Uz članove i simpatizere stranke komemoraciji su bili nazočni i brojni novinari gradskih redakcija kojima se obratio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ante Šolić: - Ovo je za nas sveti dan u kojemu smo se poklonili pokojnom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je za nas još uvijek živ jer živi gore iznad nas. Neka mu Bog da vječni pokoj, a mi ćemo nastojati da Hrvatska i dalje slijedi njegov put i u tome ćemo ustrajati - rekao je u kratkoj izjavi Ante Šolić.

Na izjavu se nadovezao i njegov zamjenik i požeški gradonačelnik Vedran Neferović: - Kao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman imao je viziju ove države i društva drugačijeg nego što je ono danas. Biti će potrebno puno mudrosti, dobre volje, znanja i upornosti da se Hrvatska vrati onim vrednotama koje je dr. Tuđman zagovarao. Hrvatsko društvo trebalo bi analizirati viziju Hrvatske iz vremena nastajanja države i usporediti je sa današnjim vremenom koje je teško i za državu i za jedinice lokalne samouprave – rekao je Neferović.

 

                                                                                                                                                                                             Tekst i foto: Hrvoje Kusik

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!


O nama

Hrvatska demokratska zajednica je središnja stranka hrvatskoga naroda s jasnim programskim ciljevima, koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, što je i stečevina europskog civilizacijskog kruga.